Αναγκαία η υλοποίηση της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας

Αναγκαία η υλοποίηση της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας

Αρ. Πρωτ. 2818/14.09.2010

Προς Υπουργούς:

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

- Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Άμεση ανάγκη αποτελεί για την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή η υλοποίηση της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας. Τα οφέλη από ένα τέτοιο έργο θα είναι πολλαπλά και ζωτικής σημασίας για την Βόρεια Ελλάδα. Σε αυτά συγκαταλέγονται η αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος, η φιλική προς το περιβάλλον μετακίνηση των πολιτών, η εξυπηρέτηση των επιβατών, η δημιουργία πόλου τουριστικής ανάπτυξης στο νομό και η βελτίωση γενικότερα της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Παρόλα αυτά το έργο έχει μείνει μόνο στα χαρτιά και οι εξαγγελίες από τους αρμόδιους Υπουργούς διαδέχονται η μια την άλλη. Το όλο εγχείρημα δεν έχει αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι δυνατόν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να τονίζει, ότι η ανάπτυξη ξεκινά από την Θεσσαλονίκη, όταν δεν έχει κατατεθεί ούτε μια αναπτυξιακή πρόταση για την πόλη. Η θαλάσσια αστική συγκοινωνία είναι απαίτηση των καιρών μας και οφείλουν άμεσα τα αρμόδια Υπουργεία να υλοποιήσουν επιτέλους το έργο αυτό. Έτσι, και ανάπτυξη του τουρισμού θα υπάρξει και τόνωση της τοπικής οικονομίας και περιορισμός της περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Πότε προτίθεται επιτέλους να προχωρήσει η υλοποίηση της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στο νομό Θεσσαλονίκης, ένα έργο αναγκαίο και ωφέλιμο για την Βόρεια Ελλάδα;